08:47
У Сумах невідомі зруйнували черговий пам'ятник Леніну
Пам’ятник Леніну біля Будинку культури «Хімік» минулого року відзначив п’ятдесятиліття з часу встановлення. Піввіку вождь традиційно вказував дорогу «товаришам». Тепер із цим буде складніше, бо від радянського ідола минулого століття залишилися на постаменті лише ноги. Недавньої ночі пам’ятник перетворився на купу уламків. На площі перед БК залишився постамент, а сам пам'ятник В.Леніну в розбитому стані лежить поряд. Причому, звідси зникла голова пам'ятника. Прикметно, що поряд з місцем НП розташований райвідділ міліції і будівля факультету університету внутрішніх справ.

«Навряд чи це можна вважати просто хуліганством, — говорить співробітник Центру громадських зв’язків обласного управління міліції Ельвіра Біганова. — Адже для того, щоб так зруйнувати пам’ятник, потрібно було застосувати техніку».
У міськкомі КПУ наругу над пам’ятниками називають нищенням історії. Втім зносити «до основанья» навчив наш народ саме Володимир Ілліч.
Минулого року на Сумщині постраждало шість Ленінів. Жодного винного в цьому затримати не вдалося.
Переглядів: 899 | Додав: Петрович | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 3
  1. DeZdemon

    Потрібно давно вже позносити ці пам'ятники - культ комунізма- привселюдно!!! як то зробили у Івано-Франківську, Києві та інших містах. Зняли б офіційно і нехай комуняки забирають куди хочуть. І "хуліганів" би не було...

  1. До цього все потихенько і йшло. Дуже багато горя було завдано Україні!

  1. Жульєн

    butcher biggrin biggrin biggrin biggrin

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]