20:58
Коаліція національного розвитку, стабільності та порядку офіційно створена

Голова парламентського комітету з питань європейської інтеграції, голова Народного Руху України  Борис Тарасюк заявив, що коаліційна угода хоча й лаконічна, але має великий зміст. «Сьогодні будь-які сумніви стосовно того чи функціонує коаліція трьох фракцій, чи не функціонує  - завершені, - наголо-сив рухівець.

- Ми вчора зробили те, що пот-рібно було робити ще минулого року одразу після виборів, коли Народний Рух України неоднора-зово закликав до необхідності створення коаліції у складі  НУНС, БЮТ і блок Литвина. Така коаліція є більш стійкою і не дозволить жодним інтриганам підвішувати більшість у парламенті та робити її недієздатною. Мені приємно відзначити, що Президент України Віктор Ющенко схвально поставився до обрання Головою Вер-ховної Ради України Литвина та створення дієвої парламентської коаліції, і таким чином визнав правильність наших кроків.

Я не думаю, що більшість українських патріотів були б у захваті, якщо б основою форму-вання нової коаліції стала Партія регіонів. У зв'язку з тим, що си-туація складалася таким чином, що був відсутній на переговорах Голова фракції В.Кириленко, я взяв на себе відповідальність             і підписав повідомлення про утворення коаліції у складі трьох фракцій - НУНС, БЮТ і Блок Литвина. Звичайно, я розумів, що набагато краще було б, якщо б підпис поставив Голова фракції, але невідомо, чи зрозуміли б нас українці, якщо затягнувши час до наступного дня, ми втратили б цей унікальний шанс почати нормально працювати у парламенті.     

Мені ще за мій крок у май-бутньому подякують, бо можливе створення коаліції у більше, ніж 300 голосів призвело б до дуже тяжких наслідків для Української держави і демок-ратичних напрацювань. Більше того, підписавши повідомлення про утворення коаліції у складі НУНС, БЮТ і Блоку Литвина, я виконав рішення з'їзду Народ-ного Руху України, який виступав саме за такий формат коаліції. У зв'язку з цим мене дуже здивувало, що найбільшими прихильниками мого звільнення з посади  заступника голови фракції стали депутати від НРУ - Кендзьор і Стойко, які за ба-жанням вислужитися перед своїми патронами, і втративши елементарну порядність, очевидно забули про партійну дисципліну і рішення керівних органів.» 

Переглядів: 1084 | Додав: Жульєн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
  1. Knowledge wants to be free, just like these artilces!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]