18:59
"УКРАЇНА ДЛЯ МЕНЕ ТАКА ВЕЛИЧНА, ЩО Я І ВДРУГЕ НЕ ЗАВАГАЮСЬ ПОМЕРТИ ЗА НЕЇ"
20 лютого патріотичні сили Сум вшанували пам’ять земляків закатованих німцями в льохах сумської в’язниці 68 років тому. В числі загиблих був голова обласного Проводу ОУН Семен Сапун та члени підпілля ОУН. В Свято-Воскресенському Соборі Української Православної Церкви Київського Патріархату відбулася панахида за невинно закатованими, на якій був присутнім заступник голови Народного Руху України Іван Крулько. Після панахиди члени Народного Руху України, УНА-УНСО, ВО "Свобода" та інших організацій пройшли ходою до місця колишньої тюрми, де відбувся короткий мітинг. 
Тривалий час існування та активна діяльність ОУН на Сумщині замовчувалася, хоча на території області діяла розгалужена мережа українського підпілля, координатором якої і був колишній вчитель, керівник "Просвіти" Семен Сапун.
Сьогодні, незважаючи на перешкоди, триває процес перейменування однієї з вулиць м. Суми іменем Семена Сапуна.
На жаль, вже кілька років не патріотичним силам не вдається встановити пам’ятний знак замученим. В незалежній Україні над зітлілими кістками героїв по залитих асфальтом доріжках їздять авто, жваво йде торгівля.
"Україна для мене така велична, що я і вдруге не завагаюсь померти за неї". Чи стануть останні слова Семена Сапуна написом на пам`ятнику українським героям?
 
Переглядів: 628 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]