15:55
У Києві хочуть притягнути до відповідальності організаторів протесту проти свавілля міліції
10 червня відбулася всекраїнська акція протесту проти міліцейського свавілля, основним лейтмотивом якої стало нещодавнє вбивство студента Ігоря Індила в застінках Шевченківського райуправління міліції. У Києві акція пройшла успішно: арештів не було, протестувальникам не перешкоджали, провокації з боку міліції були одиничними та не зухвалими. 
 
У деяких містах, як от у Херсоні, міліція частково перешкоджала проведенню протестів, а в Луганську навіть намагалася арештувати організаторів після завершення заходу, а зараз погрожує одному із організаторів проблемами у ВУЗі.

У Києві ж ситуація розгорталася цікавіше. Наступного дня після акції організаторам телефонують з Шевченківського райвідділку міліції і повідомляють, що складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 185-1 Кодексу про адміністративні правопорушення, тобто Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій. Це може тягнути за собою до 15 діб арешту. "Одним з аргументів працівника міліції, який представився Сергієм, було посилання на рішення Конституційного суду стосовно 39 статті, яка регламентує проведення мирних зборів. Будь-яка людина, прочитавши це рішення зрозуміє, що воно не має жодного відношення до цієї ситуації. Для мене це дивно, адже жодного закону я не порушував, а акція була проведена виключно в рамках закону. Це нас не зупинить. Посадять нас – будуть інші «заявники» на акції протесту. Людей, що ризикуватимуть, достатньо", - повідомив ЛС Михайло Каменєв - один з оргіназаторів київської акції.

У світлі останніх подій можна зробити висновок, що влада дає проводити мирні збори, однак намагається потім залякати та покарати їх організаторів. Особливо це стає актуальним на фоні можливого прийняття сумнозвісного законопроекту №2450, котрий значно ускладнить свідомим громадянам реалізовувати своє право на протести.

Переглядів: 560 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]