13:19
Сумщина зустрiчала Патрiарха Фiларета

У суботу 17 вересня 2011 року Сумщину відвідав Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. На кордоні Сумської і Полатвської областей Святійшого владику зустрічали громадські і політичні діячі краю: Сергій Бутенко, Олег Медуниця, Степан Пак та інші.

Патріарх Філарет звершив чин освячення козацького собору побудованого на честь святого праведного Петра Багатостраждального Калнишевського та відслужив у ньому Божественну Літургію у смт. Недригайлів.По завершенню Богослужіння Святійший Владика виголосив змістовну проповідь, звернувся до віруючих з повчальним словом, а також відзначив важливу роль у справі побудови цього храму та нагородив будівничих храму.

В рамках архіпастирського візиту на Сумщину, Предстоятель УПЦ Київського Патріархату Святійший Патріарх Філарет відвідав с. Хоружівка Недригайлівського благочиння.Святійший Патріарх Філарет відзначив, що внутрішнє убранство, настінна іконографія Свято-Андріївської церкви с. Хоружівка безперечно є ознакою відродження української культури і духовності, а сам храм є Домом Божим, в якому віруючи підносячи молитви до Господа про прощення гріхів, спасуться і будуть у Царстві Небесному.

Цього ж дня у м. Ромни відбулася знакова подія, яку без перебільшення можна назвати історичною. Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України, перебуваючи з архіпастирським візитом на Сумщині відвідав древнє місто аби освятити хрест на купол новозбудованого Петропавлівсього храму.Святійшому Владиці співслужили ті ж архієреї та настоятель храму прот. Ігор Мурий та духовенство Роменського благочиння.У своєму слові Архіпастир привітав жителів Ромен з освяченням та висловив сподівання, що найближчим часом храм буде добудовано та освячено й у ньому здійснюватимуться Богослужіння на славу Божу.На завершення Святійший Патріарх відзначив меценатів будівництва та активних парафіян подяками й побажав міцного здоров'я та Божого благословення на добрі справи, після чого хрест було піднято і встановлено на куполі храму.

Перебуваючи в Ромнах Святійший Владика відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці. Віруючі були розчулені проникливою проповіддю Патріарха і більше години спілкувалися зі своїм Предстоятелем.

За матеріалами сайту "Православна Сумщина"

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 646 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]