17:03
Сумчани вшанували Олександра Олеся

4 грудня 2011 року сумчани вшанували видатного українського поета, земляка – Олександра Олеся.

Біля  будинку № 83 по вулиці Петропавлівській в Сумах представники громадських організацій та небайдужі жителі міста зібралися аби згадати великого генія української поезії. Саме в цьому будинку Олександр Олесь періодично жив до своєї еміграції до 1917 року, про що нагадує встановлена на фасаді будинку меморіальна дошка.

Голова Сумської обласної організації Народного Руху України Сергій Бутенко у своєму виступі розповів про цікаві сторінки життя митця.

У своєму слові професор УАБС НБУ Іван Мозговий торкнувся значимості  творчості поета в сучасній літературі, зокрема наголосив , що його літературна спадщина промовляє до наших сучасників незабутніми поезіями і піснями, драматичними творами для дорослих та дітей, які покликані пробуджувати свідомість сучасних українців.

Голова Сумського обласного товариства "Просвіта” ім.Т.Шевченка Олексій Шевченко звернув увагу присутніх на вклад Олесандра Олеся в літературний доробок Сумщини і висловив сподівання на більшу популяризацію творчості земляка в нашому краї.

Молодий історик, працівник Сумського обласного краєзнавчого музею Антон Дубодєлов, зазначив, що високохудожнє і полум’яне, мелодійне і пристрасне слово справжнього життєлюба Олександра Олеся зворушує сьогодні серця молодих читачив, а любов до рідного краю, яку поет проніс до кінця життя має стати прикладом для кожного.

По завершенню присутні поклали квіти до меморіальної дошки Олександру Олесю та зробили спільну світлину на згадку.

Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 835 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]