13:24
На могилi розстрiляних встановили хрест

2 вересня 2011 року в Сумах в районі вулиці Тополянської на могилі розстріляних нацистськими окупантами в роки Другої світової війни земляків було встановлено пам’ятний гранітний хрест.
Перші розстріли мирних жителів на цьому місці відбулися 3 березня 1943 року.  Загалом протягом війни на цьому місці було знищено кількасот сумчан.

Завдяки громадськості і в першу чергу за ініціативи краєзнавця, члена Крайового Проводу Сумської ОО Народного Руху України Миколи Карпенка та  підтримці підприємця Ігоря Дудника на місті братської могили упорядковано місце поховання та встановлено величний гранітний хрест.

Виступаючи на багатолюдному віче, Микола Карпенко зазначив, що ці події - надто жахлива трагедія. "Нинішній день дає нам право зібратися тут, щиро помолитися, і сказати самим собі, що спільно ми маємо зробити все від нас залежне, щоб ніколи подібне  не повторилося, щоб на нашій землі були мир і злагода, щоб в Україні ніколи не панував жоден тоталітарний режим. Чобіт будь-якого окупанта: чи російського, чи німецького не може топтати нашу землю", - сказав Микола Карпенко.

Панахиду за невинно убієнними в роки воєнного лихоліття відправив священик Свято-Воскресенського кафедрального собору УПЦ Київського Патріархату протоієрей Іоан Чекалюк.


Категорія: Місцеві новини | Переглядів: 614 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]