16:10
Голові Сумської ОДА Ю. Чмирю
Сумська обласна організація Народного Руху України глибоко стурбована нагнітанням міжконфесійної ворожнечі на Сумщині. За останній час активізувався рішучий наступ на Українську Православну Церкву Київського Патріархату. 

25 травня 2010 року у Шостці вчинено підпал храму Святої Трійці громади УПЦ КП. 2 червня 2010 року в селі Юнаківка представники УПЦ (Московського Патріархату) самочинно захопили храм УПЦ КП. 16 червня 2010 року Сумська єпархія УПЦ МП заявила про, так званий, "перехід в лоно канонічної церкви Свято-Покровської громади с. Кияниця".

Ці факти свідчать про те, що всупереч християнським цінностям Сумська єпархія УПЦ (МП) цілеспрямовано здійснює рейдерські захоплення храмів. Відсутність реакції органів державної влади в цій ситуації може свідчити лише про некомпетентність, або про мовчазну згоду на такий сценарій подій.

Нагадуємо, що ч. 3 ст. 5 Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" встановлено, що держава захищає права і законні інтереси релігійних організацій, сприяє встановленню відносин взаємно релігійної і світоглядної терпимості й поваги між громадянами.

Закликаємо Вас, як голову Сумської облдержадміністрації, вивчити існуючий конфлікт у відносинах двох зазначених Церков і забезпечити на Сумщині дотримання Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації".

Хочемо застерегти, що у разі відсутності належної реакції правоохоронних органів та органів державної влади ця ситуація може вийти з під контролю і вилитися у силове протистояння між сторонами.


Голова Сумської ОО НРУ                                     Сергій Бутенко
Переглядів: 697 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]